Heb jij al plannen voor volgend jaar

De zomerperiode loopt alweer bijna ten einde en het merendeel van Nederland is alweer aan het werk. Kinderen gaan alweer (bijna) naar school en het leven is weer as usual. De vakantie is na de eerste stortvloed van mails en afspraken alweer vergeten. Nog maar 52 weken werken en dan gaan we weer op pad.

Plannen maken voor volgend jaar. Waar gaan we weer heen. Welke nieuwe dingen willen we ontdekken. Wat gaat er allemaal mee. Wie gaan er allemaal. En…hebben we dit jaar niet te veel uitgegeven en moet het volgend jaar goedkoper. Moet het volgend jaar beter?

Goede voornemens zijn er ook. Afvallen na deze waanzinnige vakantieperiode. Een cursus volgen om dit jaar verder te komen. Het huis zelf gaan schilderen. Opruimen en nu echt al die rommel weg doen. Opletten op het uitgavenpatroon (afgelopen jaar ging alles wel gemakkelijk). Alvast geld apart leggen voor de nieuwe televisie, de vakantie van volgend jaar en de studie van de kinderen.

Waarom die strakke planning, die goede voornemens en de verbeterplannen voor volgend jaar? Is het omdat we verder willen komen. Geen onaangename verrassingen willen hebben. De toekomst zeker willen stellen. Onszelf willen verbeteren en bovenal…onszelf doelen willen stellen.

Dan de laatste vraag die gesteld mag worden. Zijn de plannen voor de onderneming net zo op orde. Zijn doelstellingen bepaald. Zijn investeringen geformuleerd. Zijn nieuwe kansen beoordeeld en hebben we ons verdiept in de nieuw in te slagen wegen. We moeten immers het komend jaar weer een stap verder gaan.

Laten we ook op zakelijk gebied de plannen voor komend jaar maken zodat we volgend jaar tevreden kunnen terugkijken op een geweldig jaar en niet alleen van welverdiende vakanties hoeven te genieten.