Heel Holland financiert

Zelf financiers regelen, het is een fluitje van een cent. Voor elke investering, voor iedere groei of overname vindt u wel een passende financiering. U vraagt en de munten stromen binnen. Toch?

Nou nee, de werkelijkheid is meestal anders. De interesse voor uw idee valt vaak tegen. Er is geen basis, geen vertrouwen en… u kunt fluiten naar uw geld.

Maar wat als uw plan tot in de puntjes is doordacht? Als uw onderneming draait als een geoliede machine? En u alleen de financiering voor uw plan nog moet invullen? Let dan goed op voordat u investeerders benadert. ‘Gestapeld financieren’ is namelijk heel wat anders als ‘stapels financiering’.

‘Gestapeld financieren’ wil zeggen ‘financiering op maat’. De financiering kan daarbij bestaan uit meerdere elementen, producten en partijen. Voorheen klopten we daarvoor altijd aan bij de bank. De bankier maakte een passend financieringsplan en regelde leningen, rekening-courantkredieten, leasing, factoring et cetera. Tegenwoordig doen we steeds vaker zelf een beroep op één of meerdere financiers. Denk aan risicoleningen bij informele investeerders, crowdfunding bij het grote publiek, werkkapitaalfinanciering bij banken en objectfinancieringen bij leasemaatschappijen.

Belangrijk was – en is – een goed plan, uitgewerkt naar rendement, zekerheden, dekkingspositie, terugverdiencapaciteit en kostenvoet. Anders dan voorheen moet u ook bepalen welke partij het meest geschikt is. En bij welk loket of bij welke loketten u aanklopt. Dat vraagt om weloverwogen keuzes. Denkt u aan één of meerdere investeerders? Wat wilt u precies laten financieren door wie? En hoe verdeelt u de zekerheden zodat iedere partij zich comfortabel voelt om te investeren?

Heel Holland financiert. Maar een succesvolle financiering valt of staat met een goed doordacht plan. En met het maken van de juiste keuzes. Laat u daarom altijd goed informeren. Zodat u investeerders van de juiste argumenten kunt voorzien als u bij ze aanklopt.

Het regelen van financiering is geen eenheidsworst. Gestapeld financieren is echt financiering op maat. Of financiering à la carte, zoals wij dat noemen.